χρωματολογιο vitex : οι καλύτερες αποχρώσεις

Χρωματολογιο vitex 

Για χρώματα Vitex στις καλύτερες τιμές της αγοράς για την Χαλκιδική και την Θεσσαλονίκη επικοινωνήστε στο 23730 42590


Vitex χρωματα για κρεβατοκαμαρα
Vitex χρωματα για κρεβατοκαμαρα


Δείτε όλα τα χρωματολόγια Vitex ζωντανά στο κατάστημα μας

Το χρώμα έχει τη δύναμη να εμπνέει μια συναισθηματική αντίδραση σε κάθε έναν από εμάς. Από τη φυσική ηρεμία που εντοπίζουμε στις αποχρώσεις των αγαπημένων μας τοπίων, στη νοσταλγία μιας ανάμνησης ενός χρώματος από την παιδική μας ηλικία, δεν είναι περίεργο ότι βάφουμε το περιβάλλον μας για να εκφραστούμε. Η διακόσμηση του σπιτιού ή μιας επιχείρησης είναι ο πιο ευέλικτος και οικονομικός τρόπος για να εμπνεύσει κανείς μια διάθεση και να υποδηλώσει μια “αίσθηση χώρου”.

Τελικά, πρόκειται για τη δημιουργία ενός καμβά ώστε να αναδειχθεί το προσωπικό μας στυλ.

Δείτε επίσης 


Με το TRENDS, θα σας δείξουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε επιτυχώς με χρώμα. Από την κατανόηση του τρόπου χρήσης της θεωρίας του χρώματος για υπέροχους συνδυασμούς αποχρώσεων, μέχρι την έμπνευση, αναδεικνύοντας τις νέες τάσεις μαζί με συμβουλές για διακόσμηση.

ΤΟ ΧΡΏΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΤΗΤΑ ΜΑΣ

Το χρώμα δεν είναι θέμα μόνο οπτικής αντίληψης ή συμβολικής σημασίας. Είναι κάτι πολύ περισσότερο: το χρώμα είναι η αίσθηση που διεγείρει τον ανθρώπινο εγκέφαλο και έχει ισχυρή
ψυχολογική επίδραση σε όλους μας καθώς επηρεάζει ή και καθορίζει τον τρόπο σκέψης μας, τα συναισθήματά μας αλλά και τη συμπεριφορά μας. Οι περισσότεροι από εμάς, παραδέχονται πως αρκετά συχνά, μία απόχρωση μας κάνει να αισθανόμαστε κάτι χωρίς ποτέ πραγματικά να το αντιλαμβανόμαστε. Πραγματικά, ένα έντονο χρώμα έχει την ικανότητα να μας διεγείρει το ενδιαφέρον και την προσοχή, ενώ ένα άλλο που δεν είναι (το ίδιο) έντονο, έχει χαλαρωτική επίδραση επάνω μας. Άλλη μία παράμετρος που θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας είναι και οι πολιτισμικές παραλλαγές που επηρεάζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε το χρώμα και τα στερεότυπα που έχουμε δημιουργήσει γύρω από αυτό. Για παράδειγμα, το μπλε χρώμα είναι συνδεδεμένο με τα αγόρια και το ροζ με τα κορίτσια. Όταν μελετάμε τα χρώματα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για έναν χώρο, η επιτυχία ή η αποτυχία του εγχειρήματος μας δεν εξαρτάται από οποιοδήποτε μεμονωμένο χρώμα, αλλά από την τονική σχέση που έχουν τα χρώματα που επιλέξαμε μεταξύ τους. Γι’αυτό και ο ασφαλέστερος τρόπος για ένα επιτυχημένο και αρμονικό τελικό αποτέλεσμα είναι να αφουγκραστείτε την αυθόρμητη αντίδραση σας στον συνδυασμό αποχρώσεων που επιλέξατε. Εάν -για παράδειγμα- οι αποχρώσεις ταιριάζουν τονικά, θα αισθανθείτε χαλαρά και άνετα με τον χώρο σας. Αν όχι, θα αισθανθείτε άβολα.
ΟΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΈΣ ΚΑΤΗΓΟΡΊΕΣ ΧΡΩΜΆΤΩΝ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΨΥΧΡΆ, ΤΑ ΖΕΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΥΔΈΤΕΡΑ ΧΡΏΜΑΤΑ

Τα ψυχρά χρώματα είναι γνωστά για την δημιουργία ήρεμων και αρμονικών συναισθημάτων. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν: Το μπλε χρώμα: Το πλέον αγαπημένο και δημοφιλές χρώμα. Το σκούρο και έντονο μπλε μας διεγείρει πνευματικά, βοηθώντας μας να εστιάσουμε και να ενισχύσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Αντιθέτως το γαλάζιο μας χαλαρώνει πνευματικά και γι’αυτό χρησιμοποιείται κατά κόρον σε υπνοδωμάτια. Το τουρκουάζ θεωρείται ιδιαίτερα αναζωογονητικό γι΄αυτό και πολύ συχνά θα δείτε τουρκουάζ αποχρώσεις σε μπάνια. Το πράσινο χρώμα: Το πράσινο βρίσκεται στη μέση του χρωματικού φάσματος, και επομένως πρόκειται για ένα εξαιρετικά χαλαρωτικό χρώμα για το ανθρώπινο μάτι, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ισορροπία και την αρμονία στη ζωή μας. Οι ψυχολογικές αντιδράσεις του πρασίνου επάνω μας ποικίλουν ανάλογα με την έντασή του. Πολύ συχνά για έναν χώρο όπως το σαλόνι μας ή την τραπεζαρία μας επιλέγουμε λαδί αποχρώσεις. Ο λόγος είναι απλός: γιατί αφενός μεν συνδυάζονται εξαιρετικά με τις γήινες αποχρώσεις αλλά και με τις περισσότερες αποχρώσεις (ξύλινων) επίπλων. Το χρώμα Μοβ: Στο χρωματικό φάσμα, το μοβ είναι το αποτέλεσμα της δύναμης και την ενέργειας του κόκκινου χρώματος, με τη σοφία του μπλε χρώματος, γι΄αυτό και το μοβ χρώμα το συνδέουμε με την πνευματικότητα και την περίσκεψη. Συναντάται σε χώρους όπως γραφεία ή προσωπικούς χώρους ή ακόμα και αίθουσες γιόγκα καθώς θεωρείται το χρώμα της περισυλλογής και της αναζήτησης μίας ανώτερης αλήθειας. Τέλος, οι αποχρώσεις της λεβάντας είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις χώρες της Β. Ευρώπης, καθώς θεωρείται ότι ενθαρρύνουν την πνευματική περισυλλογή με φιλικότητα και προσβασιμότητα σε έναν χώρο.
Τα ζεστά χρώματα διεγείρουν την ενέργεια και τη διάθεσή μας. Στην κατηγορία αυτή συναντάμε:

Το κόκκινο χρώμα: Το κόκκινο στον χρωματικό κύκλο έχει το μεγαλύτερο μήκος κύματος, τραβώντας την προσοχή μας. αναγκάζοντάς μας να το προσέξουμε. Οι θετικές ιδιότητες του κόκκινου είναι η ζεστασιά, η ενέργεια και ο αυθόρμητος ενθουσιασμός που μας προκαλεί. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι το κόκκινο χρώμα πυροδοτεί μία αίσθηση πείνας, γι΄αυτό και το κόκκινο χρώμα το συναντάμε αρκετά συχνά σε χώρους όπως: εστιατόρια και μπαρ αλλά και στους χώρους του σπιτιού μας - συνήθως στην τραπεζαρία. To πορτοκαλί χρώμα: Το πορτοκαλί χρώμα είναι αποτέλεσμα της μίξης του κόκκινου χρώματος (που εκφράζει ενεργητικότητα και δύναμη) και του κίτρινου (που εκφράζει χαρά, κέφι και ενθουσιασμό), γι΄αυτό και το πορτοκαλί χρώμα θεωρείται ένα ενθουσιώδες και ιδιαίτερα χαρούμενο χρώμα το οποίο είναι ταυτόχρονα ζεστό και φιλικό. Για το λόγο αυτό το πορτοκαλί χρώμα συνήθως θα το συναντήσετε σε παιδικά δωμάτια, αλλά και στο σαλόνι μία κατοικίας, καθώς θεωρείται ότι ενθαρρύνει την κοινωνική αλληλεπίδραση και τις φιλικές συζητήσεις. Το κίτρινο χρώμα: Είναι γνωστό ως το «χρώμα της ευτυχίας». Έχει σχετικά μεγάλο μήκος κύματος στον χρωματικό κύκλο και γι΄αυτόν το λόγο είναι συναισθηματικά διεγερτικό,ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση μας. Και το να νιώθουμε σίγουροι για τον εαυτό μας, μας κάνει με την σειρά του, να νιώθουμε χαρούμενοι και αισιόδοξοι. Συνδυάζεται εξαιρετικά με τις γκρι αποχρώσεις σε έντονους και εξεζητημένους συνδυασμούς.Τα ουδέτερα χρώματα έχουν το πλεονέκτημα να συνδυάζονται εύκολα και αρμονικά με άλλα χρώματα, αναδεικνύοντας τα όμορφα χαρακτηριστικά των χρωμάτων αυτών. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι το γκρι, που καθώς είναι ένα χρώμα που δεν τραβάει τη προσοχή επάνω του, επιτρέπει σε πιο ζωηρά χρώματα (που συνδυάζονται με το γκρι) να αναδειχθούν. Το γκρι χρώμα: Θεωρείται απροσδιόριστο και μας επιτρέπει να αποστασιοποιηθούμε από τους άλλους. Γι΄αυτό και γκρι αποχρώσεις θα συναντήσετε σε χώρους μιας κατοικίας που είναι σχεδιασμένοι για απομόνωση και περισυλλογή, όπως ένα γραφείο. Το καφέ χρώμα: Ο κατ’εξοχήν εκφραστής των γήινων αποχρώσεων, το καφέ χρώμα συνδυάζει την άνεση με τη ζεστασιά, κάνοντας μας να νιώθουμε ήσυχοι και ασφαλείς. Στις κατοικίες, οι καφέ αποχρώσεις (σε όλες τις τονικότητες τους) είναι συνυφασμένες με ένα αίσθημα γοητείας και φινέτσας, καθώς συνδυάζονται αρμονικά με το ξύλο και το δέρμα. Το μαύρο χρώμα: Ο ορισμός του εκλεπτυσμένου και του μυστηριώδους, το μαύρο χρώμα είναι διαχρονικό, καθώς αποπνέει κομψότητα και τόλμη.


ΨΥΧΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ
Τα χρώματα που βρίσκονται δίπλα από το μπλε, το πράσινο και το βιολετί είναι ψυχρά. Δεδομένου του συσχετισμού τους με τη θάλασσα, τον ουρανό και την ασφάλεια που προσφέρουν οι φυλλωσιές των δέντρων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ιδανικά σε δωμάτια στα οποία πρέπει να επικρατεί χαλάρωση και ηρεμία, όπως τα υπνοδωμάτια, τα μπάνια και οι χώροι εργασίας. Τα ψυχρά χρώματα είναι υποχωρητικά και δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι ωθούν τους τοίχους προς τα πίσω, κάνοντας έτσι ένα μικρό δωμάτιο να μοιάζει μεγαλύτερο. Χρησιμοποιήστε ψυχρά χρώματα σε ηλιόλουστα δωμάτια για να εξισορροπήσετε την επίδραση από το άμεσο φως του ήλιου.
ΘΕΡΜΑ ΧΡΩΜΑΤΑ
Ο χρωματικός κύκλος μπορεί να χωριστεί στη μέση, με τα θερμά χρώματα από τη μία πλευρά και τα ψυχρά χρώματα από την άλλη. Οι κόκκινες, οι κίτρινες και οι πορτοκαλί αποχρώσεις συνδέονται γενικά με τη ζεστασιά του ήλιου και της φωτιάς και ζεσταίνουν με φυσικό τρόπο ένα δωμάτιο. Αυτά τα χρώματα αποτελούν μια καλή επιλογή για κουζίνες, τραπεζαρίες, σαλόνια και παιδικά δωμάτια. Τα θερμά χρώματα έχουν την τάση να δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι προχωρούν προς τα μπροστά και μπορούν να κάνουν τα δωμάτια να φαίνονται μικρότερα, κάτι που τα καθιστά ιδανικά για μια αίσθηση θαλπωρής σε μεγαλύτερους χώρους.


ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Ο ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
Ο χρωματικός κύκλος είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για τη διακόσμηση. Χρησιμοποιήστε τον για να δημιουργήσετε συνδυασμούς των αγαπημένων σας χρωμάτων.


ΑΠΟΧΡΩΣΗ
Η απόχρωση είναι απλώς μια εναλλακτική λέξη για το χρώμα. Είναι το κύριο χαρακτηριστικό που διακρίνει μια χρωματική οικογένεια από μία άλλη.

ΚΟΡΕΣΜΟΣ
Ο κορεσμός αναφέρεται στη σχετική ένταση, τη φωτεινότητα ή την καθαρότητα ενός χρώματος σε σχέση με το γκρι. Το πιο κορεσμένο χρώμα είναι πιο έντονο και καθαρό.

ΧΡΟΙΑ
Η χροιά είναι μια παραλλαγή οποιουδήποτε χρώματος όταν αυτό αναμιχθεί με το λευκό και επομένως το αποτέλεσμα είναι πιο ανοιχτό από το αρχικό χρώμα.

ΣΚΙΑ
Είναι το αποτέλεσμα της προσθήκης μαύρου σε οποιοδήποτε χρώμα προκειμένου να δημιουργηθεί μια πιο σκούρα εκδοχή του αρχικού χρώματος. 

ΥΠΟΤΟΝΟΣ
Το διακριτικό υποκείμενο χρώμα μιας απόχρωσης είναι ο υποτόνος της. Το λαδί είναι πράσινο
με κίτρινο υποτόνο.

ΤΟΝΟΣ
Οι τόνοι δημιουργούνται με την προσθήκη μαύρου και λευκού σε ένα χρώμα και είναι πιο απαλοί στην όψη σε σύγκριση με ένα καθαρό χρώμα.


ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ 

ΜΟΝΟΧΡΩΜΑΤΙΚΟΣ

Ο απλούστερος συνδυασμός,
ο μονοχρωματικός χρησιμοποιεί
διάφορες χροιές, τόνους και σκιάσεις
από την ίδια απόχρωση.


ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΣ

Ένας συνδυασμός που ενσωματώνει
δύο ή περισσότερα χρώματα που
βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο στον
χρωματικό κύκλο.


ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ

Ο συμπληρωματικός συνδυασμός
χρησιμοποιεί χρώματα που βρίσκονται
ακριβώς απέναντι ή σχεδόν απέναντι
στον χρωματικό κύκλο.


ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ

Ένας διαιρεμένος συμπληρωματικός
συνδυασμός είναι ένα χρώμα που
συνδυάζεται με δύο άλλα χρώματα
που βρίσκονται στις πλευρές του
συμπληρωματικού του αρχικού χρώματος.


ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ

Ο τριαδικός συνδυασμός περιλαμβάνει οποιαδήποτε τρία χρώματα βρίσκονται σε ίση απόσταση στον χρωματικό κύκλο.

ΔΙΠΛΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ

Ο διπλός συμπληρωματικός συνδυασμός
παρουσιάζει δύο σετ συμπληρωματικών
χρωμάτων που βρίσκονται απέναντι στον
χρωματικό κύκλο.


Οι χρωματικοί συνδυασμοί εξασφαλίζουν ότι ένα δωμάτιο δεν θα φαίνεται απλώς όμορφο, αλλά θα δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση. Για να πετύχετε την καλύτερη αρμονία, παρατηρήστε τα χρώματα των επίπλων και των διακοσμητικών και καθορίστε τη χρωματική παλέτα που σας ταιριάζει.

Ρίξτε μια ματιά για χρώματα τοίχου, ξύλου, μετάλλου


Για χρώματα Vitex στις καλύτερες τιμές της αγοράς για την Χαλκιδική και την Θεσσαλονίκη επικοινωνήστε στο 23730 42590

Get More of our Update