8/31/2020

Θερμοπρόσοψη με γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη : Οι καλύτερες τιμές

Γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη για θερμοπροσόψεις : Οι καλύτερες τιμές


Θερμοπρόσοψη με γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη
Θερμοπρόσοψη με γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη


Καλύπτουμε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη.

Για διογκωμένη γραφιτούχα πολυστερίνη στις καλύτερες τιμές, καλέστε μας στο 23730 42590 για περισσότερες πληροφορίες και τιμές.


Τι είναι η γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη;

Είναι η κλασσική λευκή διογκωμένη πολυστερίνη στην οποία κατά τη διάρκεια της παραγωγής έχουν προστεθεί υψηλής καθαρότητας σωματίδια γραφίτη.

Δείτε επίσης για διογκωμένη πολυστέρινη

Χαλκιδική Διογκωμένη Πολυστερίνη : Οι καλύτερες τιμές


Τι πλεονέκτημα έχει; Πώς δρα;

O γραφίτης μειώνει τον ρυθμό μεταφοράς θερμικής ενέργειας μεταξύ 9-21% σε σχέση με το συμβατικό EPS. Μάλιστα ο πετροβάμβακας λόγω των πόρων αέρα που εκ φύσεως περιέχει, παρέχει την μεγαλύτερη μείωση στον ρυθμό μεταφοράς θερμικής ενέργειας. Αν μάλιστα συγκρίναμε την μείωση του ρυθμού μεταφοράς του πετροβάμβακα με αυτή του graphite EPS και αυτή του απλού EPS θα γελάγαμε με την σύγκριση.

Συνεπώς, η γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη έχει μεγαλύτερη θερμική αντίσταση άρα και απόδοση θερμικής μόνωσης έως και 21% σε σχέση με την διογκωμένη πολυστερίνη της ίδιας πυκνότητας. 

Αυτό πρακτικά συμβαίνει γιατί η δίοδος της θερμότητας γίνεται πιο δύσκολη μέσα στην μάζα της γραφιτούχας διογκωμένης πολυστερίνης λόγω των συνεχών ανακλάσεων της θερμικής ροής, πάνω στα μόρια του γραφίτη.

Με πιο απλά λόγια, κάνουμε τη διαδρομή της θερμότητας να έχει πολλά ζιγκ-ζαγκ αντί να μένει ευθεία.

Αυτά όσον αφορά τις διαφορές της απλής από την γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη.


Αλλά για τι λ μιλάμε;

H γραφιτούχα των 80 kPa  πιάνει άνετα το λ= 0,030 - 0,31 W / mK και μερικές φορές μέχρι και  λ= 0,026 W / mK ενώ η απλή βρίσκεται κοντά στο  0,36 - 0,34 W / mK έως και λ= 0,032 W / mK.

 

Στην πράξη η γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη κοστίζει πιο ακριβά έναντι της λευκής.

Η γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνηείναι ακριβότερη και σε σημείο τέτοιο που στην πράξη αγοράζετε την ίδια θερμική αντίσταση με θερμοπρόσοψη με απλή διογκωμένη πολυστερίνη με ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Επειδή όμως, μπορεί να χρησιμοποιήσει μικρότερο πάχος με τη γραφιτούχα, ομολογουμένος υπάρχει κέρδος σε χώρο, μεταφορικά και ενεργειακό αποτύπωμα. Ωστόσο δεν είναι συνήθως αυτά τα κρίσιμα μεγέθη. 

Έχει επικρατήσει επιπλέον, στον χώρο να θεωρείτε ότι η προσθήκη γραφίτη κάνει την πολυστερίνη να είναι αυτοσβηνόμενη. Φυσικά και δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τα περισσότερα εργοστάσια παραγωγής θερμομονωτικών υλικών και συγκεκριμένα πολυστερίνης, κατά την παραγωγή χορηγούν και αδρανή αέρια, τα οποία ευθίνονται για τις αυτοσβηνόμενες ιδιότητες του φελιζόλ. 


Η γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη, είναι πολύ φθηνότερη από την εξηλασμένη πολυστερίνη.

Ένας επιπλέον παράγοντας που πρέπει να εξεταστεί είναι η διαπνοή της θερμοπρόσοψης. Υπάρχει στον κατάλογο μας, διογκωμένη πολυστερίνη για θερμοπρόσοψη με μ=10 πολύ καλό για την εκτόνωση των υδρατμών. με πάχος 5 εκατοστά μας δίνει Sd = 0,05*10= 0,5 m. Μόνο μισό μέτρο!! Έναντι της εξηλασμένης πολυστερίνης που έχει χαμηλότερο μ=50 και για 5 εκατοστά θερμομόνωσης μας δίνει Sd = 0,05*50= 25 m. Η διαφορά είναι τεράστια! 5 φορές πιο δύσκολα περνάν οι υδρατμοί στο ίδιο πάχος θερμομόνωσης. Ο πετροβάμβακας για το ίδιο πάχος παρεμπιπτόντως δίνει Sd = 0,05*1= 0,05 m. Ο πετροβάμβακας έχει φοβερή ικανότητα διαχείρισης υγρομετρικού φορτίου. Αλλά για αυτό θα μιλήσουμε σε άλλο άρθρο.  

Έχει επικρατήσει να γίνονται θερμομονώσεις και κακώς κατά την άποψή μας ο κόσμος χρησιμοποιεί την  εξηλασμένη πολυστερίνη στις θερμοπροσόψεις.Για θερμοπρόσοψη με πετροβάμβακα δείτε επίσης 

Θερμοπρόσοψη Χαλκιδική : Θερμοπρόσοψη με πετροβάμβακα


Τι κόλλα χρησιμοποιούμε;

Μια κόλλα βελτιωμένη με πολυμερή γιατί η πρόσφυση της γραφιτούχας είναι πιο δύσκολη από τις λοιπές πολυστερίνες. Για να τα λέμε όλα, του πετροβάμβαλα είναι ακόμη δυσκολότερη. 


Τι πάχη χρησιμοποιούνται;

Στην Ελλάδα τα πάχη 2, 3, 5, 6, 7, 8, 10cm αποτελούν το 99% της αγοράς.  Έχουμε όμως περιστασιακά δουλέψει πάχη ως και 20cm σε παθητικά κτήρια και σεισμικές μονώσεις.


Η γραφιτούχα εξηλασμένη πολυστερίνη δεν θα ήταν ακόμη καλύτερη;

Δεν μπόρεσαν ακόμη να πετύχουν εμπορεύσιμο ανάλογο προϊόν μιας και η διαδικασία παραγωγής της εξηλασμένης πολυστερίνης είναι πολύ διαφορετική. Μόνο μια εταιρία διαθέτει γραφιτούχα εξηλασμένη πολυστερίνη στην Ελλάδα, μάλιστα έχει και σύστημα θερμοπρόσοψης με ΕΤΑ (Marmoline)


Για γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη σε πολύ καλές τιμές,κάντε μας ένα τηλεφώνημα στο 2310 428900.

Για διογκωμένη γραφιτούχα πολυστερίνη στις καλύτερες τιμές, καλέστε μας στο 23730 42590 για περισσότερες πληροφορίες και τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου