Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

(Νέο προϊόν) Waterblock Penetrate

Στεγάνωση σε βάθος με 

WATERBLOCK PENETRATE 
WATERBLOCK PENETRATE

Επαλειφόμενο διεισδυτικό – κρυσταλλοποιητικό στεγανωτικό κονίαμα.
Το Waterblock Penetrate είναι ένα επιφανειακά επαλειφόμενο κρυσταλλικό κονίαμα στεγανοποίησης σκυροδέματος, το οποίο στεγανοποιεί και προστατεύει το σκυρόδεμα σε βάθος. Αποτελείται από τσιμέντο Portland, ειδικά διαβαθμισμένα πυριτικά αδρανή και            ενεργές χημικές ενώσεις.


Πως λειτουργεί;  
Όταν το Waterblock Penetrate επαλειφθεί στην επιφάνεια του σκυροδέματος, οι ενεργές ενώσεις αντιδρούν με την υγρασία (H₂O ↑) και τα παραπροϊόντα της ενυδάτωσης του σκυροδέματος, προκαλώντας μία καταλυτική αντίδραση, η οποία παράγει αδιάλυτους κρυστάλλους. Οι κρύσταλλοι μέσω του φαινομένου της ώσμωσηςμεταφέρονται στο εσωτερικό των πόρων, των τριχοειδών και μικρο-ρωγμών του σκυροδέματος, εμποδίζοντας την όποια επιπλέον διείσδυση υγρασίας (ακόμη και σε υψηλή πίεση). Το Waterblock Penetrate επιτρέπει τη διαπερατότητα των υδρατμών μέσα από το σκυρόδεμα (επιτρέπει στο σκυρόδεμα να «αναπνέει»). Μετά το πέρας της ωρίμανσης (σκλήρυνση) του σκυροδέματος, το Waterblock Penetrate παραμένει σε αδράνεια, στη μάζα του σκυροδέματος. Επανενεργοποιείται με την παρουσία υγρασίας, ενώ σφραγίζει τυχόν νέα τριχοειδή   και μικρο-ρωγμές, πάχους έως 0,4 mm. Πέραν της στεγανοποίησης της κατασκευής, το Waterblock Penetrate  προστατεύει το σκυρόδεμα ενάντια στο θαλασσινό νερό, τα υπόγεια νερά και πολλά άλλα χημικά διαλύματα (π.χ θειούχες ουσίες). 

Είναι κατάλληλο για εφαρμογή σε στοιχείο με πόσιμο νερό;
Το Waterblock Penetrate  είναι πιστοποιημένο για επίχριση τσιμεντοειδών δομικών στοιχείων που βρίσκονται σε μόνιμη επαφή με πόσιμο νερό σύμφωνα με τον Κανονισμό W 347 της Γερμανικής Ένωσης DVGW.  Κρίνεται κατάλληλο για χρήση σε δεξαμενές αποθήκευσης νερού, ταμιευτήρες, εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού, κ.α. 

Πεδία εφαρμογής;
✔️ Υπόγεια
✔️ Δεξαμενές πόσιμου νερού 
✔️ Δεξαμενές βιολογικού καθαρισμού 
✔️ Πισίνες -Φρεάτια - Ζαρντινιέρες 
✔️ Ταρατσόκηποι (φυτεμένο δώμα)
✔️ Θεμελιώσεις 
✔️ Σήραγγες και υπόγειες στοές
✔️ Πλάκες και οροφές σκυροδέματος 
✔️ Υγροί χώροι γενικά, κάτω από επιστρώσεις πλακιδίων
✔️ Φράγματα και τοιχία 

Πλεονεκτήματα;
✔️ Εξαιρετικά χαμηλό κόστος.
✔️ Λύση για κάθε υφιστάμενο κτήριο ανεξαρτήτως ηλικίας. 
✔️ Η στεγάνωση δεν επηρεάζεται σε περίπτωση τραυματισμού της στεγανωτικής επίστρωσης (επιφάνειας σκυροδέματος)
✔️ Γίνεται αναπόσπαστο τμήμα του σκυροδέματος και η στεγανοποίησή του διαρκεί, όσο η ζωή του, προσφέρει δηλαδή μόνιμη λύση για την αντιμετώπιση του νερού.
✔️ Σφραγίζει στατικές τριχοειδείς ρωγματώσεις, έως και 0,4 mm και δεν τις επικαλύπτει ή τις γεφυρώνει, σφραγίζει ακόμη και όταν εμφανισθούν εκ των υστέρων.
✔️ Προστατεύει το σκυρόδεμα από παγοπληξία, διείσδυση χλωριόντων, προσβολή διαβρωτικών αλάτων καθώς και την ενανθράκωση.
✔️  Επιτρέπει τη διαπερατότητα των υδρατμών άρα τη διαπνοή των δομικών στοιχείων.
✔️  Εφαρμόζεται τόσο από τη θετική όσο και από την αρνητική πλευρά πίεσης του νερού στο σκυρόδεμα. (Θετικές πιέσεις νερού εξωτερική παρειά του υπογείου, Αρνητικές πιέσεις εσωτερική παρειά του υπογείου)
✔️  Μπορεί να εφαρμοστεί σε σκυρόδεμα με υγρασία ή ακόμα και σε φρέσκο σκυρόδεμα.
✔️ Δεν είναι τοξικό. Εγκεκριμένο για χρήση σε εφαρμογές πόσιμου νερού.
✔️ Προστατεύει τον οπλισμό του σκυροδέματος .

Εφαρμογή
Το υπόστρωμα πρέπει να διαβραχεί καλά και ομοιόμορφα, χωρίς όμως να έχουν σχηματιστεί λιμνάζοντα νερά. Η εφαρμογή γίνεται με βούρτσα ή μηχάνημα ψεκασμού airless σε δύο στρώσεις. Το πάχος κάθε στρώσης δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1 mm. Η δεύτερη στρώση γίνεται πάνω στην νωπή ακόμη προηγούμενη. Εάν έχει στεγνώσει η κάτω στρώση πρέπει να διαβραχεί πριν την εφαρμογή της επόμενης.

Κατανάλωση 
Η κατανάλωση του WATERBLOCK PENETRATE προϋπολογίζεται στα 1,5-2,0 kg/m2 για δύο στρώσεις
Η κατανάλωση εξαρτάται από την αδρότητα του υποστρώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου