Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019

Πλαστικά φρεάτια: Τι είναι; Πώς λειτουργούν; (Μέρος Πρώτο)

Πλαστικά φρεάτια για αποχέτευση ομβρίων σε κήπους, ξενοδοχεία, οικόπεδα, αύλειους χώρους κλπ. μπορείτε να βρείτε στις καλύτερες τιμές στο 23730 42590.

Ρίξτε πρώτα μια ματιά εδώ:
Πλαστικά φρεάτια με σχάρες και καπάκιαΤα πλαστικά φρεάτια είναι ισχυρές,κυβικού σχήματος κατασκευές που αποτελούν το πιο βασικό εξάρτημα σε ένα σύστημα διαχείρισης των επιφανειακών υδάτων σε οικόπεδα και κατοικίες.

Διατίθενται σε μια μεγάλη ποικιλία μεγεθών ανάλογα με τον όγκο των νερών και την έκταση της επιφάνειας που είναι προορισμένα να εξυπηρετήσουν.


Παρακάτω αναφέρονται τα βασικά μεγέθη που υπάρχουν μόνιμα σε στοκ:

- 20 x 20cm

- 30 x 30cm

- 40 x 40cm

- 55 x 55cm


Tι ακριβώς δουλειά κάνουν τα πλαστικά φρεάτια αποχέτευσης;

Τοποθετούνται στα πιο χαμηλά σημεία του οικοπέδου,εκεί που όπως είναι αναμενόμενο λιμνάζουν τα νερά. 

Αποτελούν δηλαδή υποδοχείς των επιφανειακών νερών τα οποία και με κάποιο υπόγειο σύστημα σωληνώσεων ή επιφανειακό σύστημα αποστραγγιστικών καναλιών οδηγούν είτε σε κάποιο τοπικό αποχετευτικό σύστημα ή σε κάποιο τοπικό ρέμα ή τέλος σε κάποιο σημείο του οικοπέδου όπου δεν αποτελεί πρόβλημα τόσο για το υπόψη οικόπεδο όσο και για τα παρακείμενα.

Το πάνω μέρος των πλαστικών φρεατίων καλύπτεται από μια σχάρα ή ένα καπάκι ανάλογα με τον ακριβή προορισμό του. Η σχάρα δύναται να είναι μεταλλική ή pvc, εξαρτάται από τα φορτία βατότητας/κυκλοφορίας. 

Μέσα στο φρεάτιο εισέρχονται τα νερά μαζί με χώματα και φερτά υλικά που κατακάθονται στον πυθμένα του.

Επομένως έχουν και μια δεύτερη λειτουργία. Δηλαδή, εκτός από την συλλογή των επιφανειακών νερών - από βροχή ή πότισμα κλπ - τα πλαστικά φρεάτια δρουν και σαν παγίδες φερτών υλικών.


Αυτό το χαρακτηριστικό τους είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο να κρατιέται καθαρό και λειτουργικό το υδραυλικό σύστημα απομάκρυνσης των νερών το οποίο χωρίς τα πλαστικά φρεάτια θα μπορούσε να φράσσει συχνά από τις συσσωρεύσεις των φερτών υλικών.


Για πλαστικά φρεάτια υψηλής ποιότητας καλέστε μας στο 23730 42590 για περισσότερες πληροφορίες και τιμές.

Για περισσότερα https://tsakonas.com.gr/plumbing.html 

Καλύπτουμε Χαλκιδική - Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου